Voor uw vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden

Heeft u vragen, twijfels of zorgen over het opgroeien of opvoeden van uw kind? Dan kunt u terecht bij een Ouder- en Kindteam in uw eigen wijk. Daar werken ouder- en kindaviseurs vanuit verschillende organisaties, ook vanuit de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG).


Ouders, kinderen en jongeren kunnen met kleine en grote vragen of zorgen terecht bij een ouder- en kindadviseur. Kijk op de website van Ouder- en Kindteam (OKT) voor meer informatie:
oktamsterdam.nl.

Contact

Afsprakenbureau Jeugdgezondheidszorg
Bereikbaar op werkdagen, maandag tot en met vrijdag, van 8:30 – 13:00 uur voor het inplannen van een afspraak bij een consultatiebureau in jouw buurt:

Telefoon: 020 58 14 080
E-mail: info-jgz@sag-amsterdam.nl

Postadres:
Postbus 80417
1005 BK Amsterdam


Bezoekadres:
Naritaweg 213
1043 CB Amsterdam

Ouder- en kindadviseur: dichtbij

De ouder-en kindadviseurs werken in de wijk en houden spreekuur op school. Heeft u vragen, wilt u overleggen of maakt u zich zorgen over uw kind? Maakt u dan een afspraak of kom langs. De ouder- en kindadviseur luistert naar u en geeft tips en adviezen. Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld een cursus of een actieplan dat u samen met de ouder- en kindadviseur maakt. Als het nodig is, kan de ouder- en kindadviseur specialistische hulp regelen. Zo krijgen kinderen en hun ouders snel de juiste ondersteuning of hulp, dicht bij huis.

Voor de allerkleinsten

Het meten en wegen van uw baby, het halen van de prikjes: voor de gezondheid en ontwikkelingen van uw kindje gaat u naar het consultatiebureau. Dat is nu onderdeel geworden van het Ouder- en Kindteam. En ook met uw vragen over eten, slapen en opvoeden bent u welkom.

Voor schoolgaande kinderen

Een vaste ouder- en kindadviseur houdt spreekuur op de basisschool van uw kind. Misschien wilt u eens praten over gamen, pesten of opkomen voor jezelf. Of over de situatie thuis, bijvoorbeeld als er veel ruzie of verdriet is. Samen met de ouder- en kindadviseur kijkt u dan wat er nodig is. Bijvoorbeeld gesprekken, een training of een leuke activiteit na school. Of een plan om te zorgen dat uw kind gezond gaat eten en meer gaat bewegen.

Voor pubers

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Ook dan is er een vaste ouder- en kindadviseur die spreekuur houdt op school. Hier kunt u terecht als u zorgen heeft over het gedrag van uw zoon of dochter. Bijvoorbeeld omdat uw kind veel blowt, spijbelt of snel boos is. Of juist neerslachtig is, of gemakkelijk te beïnvloeden. U bent welkom voor tips of een gesprek.

Leerlingen kunnen ook zelf naar een ouder- en kindadviseur toe gaan. Als je ergens mee zit, kan het fijn zijn om eens met iemand te praten.

Voor MBO-leerlingen

Voor de leerlingen op het MBO is er een speciaal team van jeugdadviseurs. Zij houden spreekuur voor leerlingen en hun ouders op de MBO-scholen.