Uitgebreide zorg

In elk SAG gezondheidscentrum werken onze zorgverleners onderling én op wijkniveau samen. Daardoor bieden wij een uitgebreid zorgaanbod. Op elk gebied, voor jong en oud, met persoonlijke aandacht.

> Consultatie-bureau

Als je kind ongeveer 4 weken oud is, heb je voor het eerst een afspraak op het consultatiebureau. Die afspraak maak je met de jeugdverpleegkundige. De jeugdverpleegkundige spreekt je in de eerste 2 weken na de geboorte van je kind.

Wat gebeurt er op het consultatiebureau?

Een jeugdarts of jeugdverpleegkundige ontvangt jou en je kind bij ieder bezoek aan het consultatiebureau. Hij/zij weegt en meet je kind, noteert de gegevens in het dossier van je kind en bespreekt je vragen. Ook kijkt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige samen met jou naar de groei van je kind, en onderzoekt tijdens verschillende afspraken hoe je kind zich ontwikkelt. Dit heet het Van Wiechenonderzoek. Een deel van dit onderzoek kun je ook zelf doen of zelf voorbereiden met behulp van filmpjes. Zo krijgen we samen een indruk van de ontwikkeling van jouw kind. 

Verder onderzoekt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige of er vaccinaties nodig zijn. Zij geven daar uitleg en advies over en kunnen ook zelf vaccineren.

Een afspraak op het consultatiebureau?

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige overlegt iedere keer met je wanneer de volgende afspraak zal zijn, en met wie. Ook bespreken jullie of de afspraak op het consultatiebureau is, of dat jullie met elkaar (beeld)bellen.

Bij jonge baby’s maakt de jeugdverpleegkundige meteen weer een afspraak voor de volgende keer. Bij oudere baby’s en peuters kun je zelf de afspraak maken via het Ouderportaal.

Lukt het niet om een afspraak online via het Ouderportaal maken?

Neem dan contact op met het Afsprakenbureau via telefoon of whatsapp om een afspraak te maken of wijzigen.


Inloopspreekuren

Heb je een korte vraag of wil je je kind bijvoorbeeld een keer extra laten wegen? Dan kun je ook tussendoor langskomen op een van de inloopspreekuren. Soms kun je ook naar het inloopspreekuur komen voor het inhalen van een vaccinatie. Vraag hiernaar bij jouw consultatiebureau. Neem je ID mee.

Het inloopspreekuur is niet bedoeld voor uitgebreide vragen of onderzoek. Daarvoor kun je een aparte afspraak maken via het Afsprakenbureau. De tijden van de inloopspreekuren per locatie vind je hier:

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is de jeugdverpleegkundige bereikbaar voor vragen en advies. Maak een afspraak via ons Afsprakenbureau; zij plannen de afspraak voor je in. De jeugdverpleegkundige belt je dezelfde dag nog terug.