Uitgebreide zorg

Elk SAG gezondheidscentrum biedt u een uitgebreid zorgaanbod. Onze zorgverleners werken onderling én op wijkniveau samen. Zo kunnen wij u zorg van hoge kwaliteit verlenen. Op elk gebied, hoe jong of oud u ook bent.

> consultatie-bureau?

Als je kind ongeveer vier weken oud is, heb je voor het eerst een afspraak op het consultatiebureau. Die afspraak maakt je met de jeugdverpleegkundige. De jeugdverpleegkundige spreekt je in de eerste twee weken na de geboorte van je kind. Op deze pagina vindt je meer informatie over het consultatiebureau.

Wat gebeurt er op het consultatiebureau?

Een jeugdarts of jeugdverpleegkundige ontvangt jou en je kind bij ieder bezoek aan het consultatiebureau. Zij weegt en meet je kind. Ze noteert de gegevens in het dossier van je kind en bespreekt jouw vragen. Ook kijkt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige samen met je naar de groei van uw kind. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige onderzoekt tijdens verschillende afspraken hoe jouw  kind zich ontwikkelt. Dit heet het Van Wiechenonderzoek. Een deel van dit onderzoek kun je ook zelf doen of zelf voorbereiden met behulp van filmpjes. Zo krijgen we samen een indruk van de ontwikkeling van jouw kind. 

Verder onderzoekt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige je kind en als dat nodig is geven ze vaccinaties.

Een afspraak op het consultatiebureau?

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige overlegt iedere keer met je wanneer de volgende afspraak zal zijn en met wie. Ook bespreken jullie of de afspraak op het consultatiebureau is, of dat jullie met elkaar (beeld)bellen.

Bij jonge baby’s maakt de jeugdverpleegkundige meteen weer een afspraak voor de volgende keer. Bij oudere baby’s en peuters kun je zelf de afspraak maken via het Ouderportaal.

Kunt u de afspraak niet via het digitale Ouderportaal maken?

Neem dan contact op met het Afsprakenbureau via telefoon of whatsapp om een afspraak te maken of wijzigen.

————————————————————————————————————————-

Inloopspreekuren

Heb je een korte vraag of wil je je kind bijvoorbeeld een keer extra laten wegen? Dan kun je ook tussendoor langskomen op een van de inloopspreekuren. Soms kun je ook naar het inloopspreekuur komen voor het inhalen van een vaccinatie. Vraag hiernaar bij jouw consultatiebureau. Neem je ID mee.

Het inloopspreekuur is niet bedoeld voor uitgebreide vragen of onderzoek. Daarvoor kun je een aparte afspraak maken. U kunt een afspraak maken via het Afsprakenbureau.

Telefonisch spreekuur

Elke werkdag is de jeugdverpleegkundige van JGZ bereikbaar voor vragen en advies tijdens het telefonisch spreekuur.

Telefoonnummer: 020 58 14 080
Maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur